Foremka z 11 wgłębieniami na czekoladki w kształcie muszli w 5 wzorach.
Doskonałe foremki do tworzenia czekoladowych muszelek, jako ozdoby na ciasta lub jako domowe czekoladki.
Sposób przygotowania czekoladek:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę dodaj barwnik do rozpuszczonej czekolady.
2. Rozpuszczoną czekoladą wypełnij foremkę (użyj do tego celu worka cukierniczego firmy Wilton).
3. Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
4. Aby otrzymać kolorowe detale – użyj kolorowej czekolady i pokryj nią detale przy pomocy pędzelka. Zostaw do zastygnięcia. Uzupełnij rozpuszczoną czekoladą.
Najlepsza czekolada do robienia tego typu wyrobów to Candy Melts firmy Wilton, którą możesz zakupić w naszym sklepie.
Zdjęcie przedstawia przykładowe czekoladki wykonane za pomocą tych foremek.
Wielkość gotowych czekoladek: 5-6 cm.