Wczytuję dane...
Model: PME-GUM407
Realizacja zamówienia: 1 dni
EAN: 5060281189585

GUMA KSANTANOWA/Xanthan Gum 20g

Zastosowanie:

  • jako klej cukierniczy
  • jako składnik lodów
  • nadaje się do przetworów z owoców
  • naturalny emulgator, zagęszczacz i środek żelujący

Przepis na klej: 

  • 1/4 łyżeczki gumy ksantanowej
  • 4 łyżek stołowych przegotowanej wody
  • zamieszać i odstawić na ok 10-20 min do całkowitego rozpuszczenia
  • rozrobiony klej przechowywać w lodówce do 7 dni

Guma ksantonowa jest bezpiecznym zamiennikiem glutenu.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Producent: PME

Składniki: substancja zagęszczająca (guma ksantanowa – E415)

Gramatura: 20g

(PME-GUM407)