Gliceryna spożywcza/GLYCERINE 35g - PME
Preparat dzięki któremu masy cukrowe są elastyczniejsze i stabilniejsze
Gliceryna lepiej wiąże ze sobą poszczególne składniki masy, dzięki czemu masa jest gładsza z bardziej elastyczną teksturą.
Można ją również dodawać do przepisów na ciasta, aby dłużej zachować wilgotność wypieków.
Gliceryna pomaga również zapobiegać krystalizacji cukru podczas produkcji cukierków.
Sposób użycia:
- LUKIER KRÓLEWSKI: dodaj 1 łyżeczkę gliceryny na 500 g lukru, gdy lukier utworzy sztywną pianę.
- CIASTA: dodaj łyżeczkę gliceryny na 100g mąki.
Składniki: glicelor (E422)
Pojemność: 35g
(PME-GL200)
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Deska do przechowywania elementów z masy cukrowej 25,4x20,3 cm - Wilton
35,00
PLN
45,00 PLN
Oszczędzasz 10.00 PLN