Kolor: neutralny (do dowolnego barwienia)
Zastosowanie:
- do tworzenia jadalnych ażurowych dekoracji na torty, ciasta, desery.
Składniki: emulgator: hydromeloza E464, monoglicerydy kwasów tłuszczowych E471; skrobia ziemniaczana, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu E392; maltodekstryna, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330.
Sposób użycia: Do 100ml zimnej wody dodać 6-10g produktu, blendować ok. 3 min. Gotową masę wyłożyć na zimną patelnię lub matę silikonową. Równo rozprowadzić.
Patelnia: Wypiekać do momentu całkowitego wysuszenia i odklejenia się tiulu od powierzchni patelni.
Piekarnik: Temp. 120°C z termoobiegiem, suszyć przez 20 min do momentu odklejenia się tiulu od maty.
Dodatkowe informacje:
- Aby uzyskać tiul w dowolnym kolorze, należy dodać odpowiedni barwnik.
- Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, chronić przed wilgocią.
- Gotową dekorację można pomalować barwnikiem.
Producent: Food Colours
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Rękawy cukiernicze do szprycowania/ dekoracji tortów 46cm 10szt
13,50
PLN
Zawartość opakowania: 10
Listki cukrowe średnie JASNOZIELONE na tort 20szt
5,50
PLN
Zawartość opakowania: 20
Podkład pod tort gruby złoty karbowany śr. 28cm
3,50
PLN
Zawartość opakowania: 1