Wczytuję dane...
Model: OET-KREM/ŚMI
Realizacja zamówienia: 1 dni
Zawartość opakowania: 1 szt.
EAN: 5900437013701

Krem do tortów i ciast.

Kolor:  ecru

Smak: śmietankowy

Typ produktu: mieszanka w proszku do przygotowania kremu

Zastosowanie:

  • do przekładania ciast i tortów
  • do dekoracji ciast, tortów, muffinów, babeczek itp.

Składniki: cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka MLEKA, stabilizator (fosforany potasu), aromaty, barwnik (karoteny), sól

Sposób użycia:

Wersja z mlekiem:

  • 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
  • 2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.

Wersja z mlekiem i masłem:

  • Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz punkt 1 i 2).
  • Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.

Przepis na krem na babeczki:

Wersja z mlekiem:

  • Zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka.

Wersja ze śmietanką:

  • Ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.

Dodatkowe informacje:

  • Łatwy w przygotowaniu. Gotowy nawet w 3 minuty.
  • Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.
  • Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.

Gramatura: 120 g

(OET-KREM/ŚMI)