Polewa do dekoracji wypieków.
Kolor: brązowy
Smak: słony karmel
Typ produktu: mieszanka w proszku do przygotowania polewy
Zastosowanie:
- do dekoracji ciast i tortów
- do ozdabiania ciastek, pierników, muffinów
Składniki: cukier, skrobia, MLEKO pełne w proszku, żelatyna, 2,1% cukier karmelizowany, 1,7% sól morska, aromaty.
Sposób użycia:
- W rondelku na małym ogniu rozpuść 75 g masła z 2 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.
- Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji.
- Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Wskazówki:
- Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek. Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozsmarowując polewę łyżeczką.
- Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu.
- Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.
Gramatura: 76g
(OET-POL/KAR)