Jadalne, cukrowe pisaki spożywcze o smaku czekolady i karmelu.
Kolor: biały, karmelowy, brązowy, ciemnobrązowy
Zastosowanie:
- do dekoracji tortów, ciast i mazurków
- do ozdabiania ciasteczek i pierników
W zestawie:
- 4 pisaki (każdy o innym kolorze i smaku)
Cechy produktu:
- Po aplikacji pisaki szybko zastygają, dlatego są szczególnie polecane do dekoracji pierników i ciastek.
- Pisaki występują w 4 smakach (karmelowy, biała czekolada, czekolada mleczna, czekolada deserowa).
Składniki: cukier, woda, oleje roślinne (palmowy i rzepakowy), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobie modyfikowane, cukier karmelizowany,barwniki (karmel, karoteny), aromaty (zawierają MLEKO), emulgatory (monostearynian polioksyetylenosorbitolu, lecytyny słonecznikowe), substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (pektyny).
Sposób użycia:
- Przed otwarciem tubkę delikatnie ugniatać palcami przez ok. 1 minutę dla uzyskania jednolitej struktury masy.
- Stosować tylko na suchą i zastygłą powierzchnię.
- Po udekorowaniu każde ciasteczko osobno odstawić na kilka godzin do zastygnięcia dekoracji.
- Po otwarciu zużyć w ciągu 30 dni.
UWAGA: nie kłaść ciasteczek jedno na drugim! W zależności od dekorowanej powierzchni pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne.
Gramatura: 76g (4 x 19g)
Cena za zestaw (4szt.).
(OET-PISAKI/CZE)