Lukier królewski (Royal Icing) w proszku.
Zastosowanie:
- do ozdabiania tortów, ciast, ciasteczek i pierników
- do wykonywania napisów i koronkowych zdobień
- do przyklejania dekoracji cukrowych
- do łączenia ze sobą pierniczków np. podczas tworzenia jadalnych świątecznych dekoracji (domek z piernika, choinka 3D)
Kolor: biały
Właściwości:
- łatwy w użyciu, wystarczy dodać wody
- nadaje się do barwienia
- zastyga w ciągu 1-2 godzin (schnie do 24 godzin)
Wskazówki:
- Do proszku dodać przegotowaną ostudzoną wodę w proporcjach 500g proszku - 70g wody (średnia konsystencja).
- Mieszać trzepaczką lub mikserem przez 5-10 min. aż mieszanina stanie się jednorodna.
- Gotowy lukier przełożyć do worka cukierniczego z cienką końcówką. Dekorować według uznania.
- W zależności od ilości dodanej wody można uzyskać sztywny lukier do konturów, lub bardziej lejący do wypełnień.
Składniki: cukier puder, białko jaja
Producent: Saracino
Gramatura: 500 g
Cena za 1szt.
(SAR-DEC034K05 )