loadingimg

Wczytuję dane...
Galeria Cukiernika

Lokal

Zapraszamy

Akceptujemy karty:

Akceptujemy płatności kartami płatniczymi i kredytowymi

-----

Dogodny dojazd:
Autobus MPK: 107, 184, 244, 164, 204
Tramwaj: 6, 24, 50

Przystanek Nowosądecka

Kontakt:

Nasz Konsultant

Galeria Cukiernika
Kraków

tel.791.600.620

e-mail: biuro@galeriacukiernika.com.pl

Czynna:
pon. - pt. 9-18
sob. 9-14

Wysyłka kurierem 1-2 dni

Galeria Cukiernika

Brzesko

pon. 8.30-15.30

wt. pt. 8.00-17.00

śr. czw. 8.30-17.00

sob. 8.00-13.00

Brzesko, ul. Mościckiego 10

tel. 791.800.840

Facebook

Kurier

Torty Okolicznościowe
50 LAT MINĘŁO :)

50 lat minęło

50 lat minęło

Do wykonania tortu użyto następująych produktów:

- lukier plastyczny biały 2 op. po 250 g.

- lukier plastyczny czerwony 1 op. 250 g.

- zestaw róża + kalie z listkami

- wykrawaczka do cyferek

- róża MINIMAX 1 szt.

- róża MAŁA 1 szt.

- przybory do modelowania 6 szt. lub 8 szt.

- podkład tortowy złoty 32 cm

Do rozwałkowania tortu na grubość 3mm korzystaliśmy z wałka do lukru, który pozwala na precyzyjne rozwałkowanie masy. Następnie wygładzaliśmy tort packą do wygładzania. Można użyć półokrągłej lub prostokątnej. Zamiast ozdoby w kształcie sznura, możemy wykonać otok w postaci sznura pereł przy pomocy foremki Pearls. Małe serduszka zostały wykonane przy pomocy wykrawaczek serca firmy Staedter. Kokardę można wykonać samodzielnie. Ale można również posłużyć się fantastyczną wykrawaczką firmy Modecor, którą zrobimy piękną kokardę lub zestawem wykrawaczek.

Porady technologa:
Lukier nadaje się do rozwałkowania po przerobieniu go w rękach. Aby nie przywierał do blatu możemy lekko podsypać cukrem pudrem. Do wałkowania lukru świetnie nadaje się stolnica silikonowa. Nie tylko dobrze się na niej rozwałkowuje masa, ale również pomocna jest podziałka naniesiona wprost na matę.

Cała kompozycja została lekko przyklejona przy pomocy kleju spożywczego. Pamiętajmy, aby do przyklejenia ozdób na bok tortu klej rozrobić nieco gęściejszy. Łatwiej będzie przykleić ozdobę.

TORTY ZIMOWE

Tort zimowy z bałwankiem

Tort zimowy

Do wykonania tortu użyto następująych produktów:

- lukier plastyczny biały 2 op. po 250 g.

- lukier plastyczny różne kolory

- wykrawaczka dzwonek

- wykrawaczka świeczka choinkowa

- wykrawaczka aniołek

- wykrawaczka choinka

- wykrawaczka gwiazdka

- wykrawaczka z wypychaczem płatki śniegu

- komplet wykrawaczek Święta

- wykrawaczka z wypychaczem litery proste

- podkład tortowy złoty 32 cm

Do rozwałkowania tortu na grubość 3mm korzystaliśmy z wałka do lukru, który pozwala na precyzyjne rozwałkowanie masy. Następnie wygładzaliśmy tort packą do wygładzania. Można użyć półokrągłej lub prostokątnej.

Do wykonania ozdób można oczywiście wykorzystać dowolne wykrawaczki w kształcie anioła, gwiazdki, choinki, dzwonka czy płatków śniegu. Jeśli ktoś nie dysponuje czasem, może skorzystać z gotowych ozdób cukrowych na Boże Narodzenie np. zestaw z choinką lub zestaw z dzwonkiem.

Podobnie możemy zrobić z literkami. Albo wykonać je samemu przy pomocy podanej wyżej wykrawaczki lub nabyć gotowy napis w naszej Galerii.

Bałwanek został wykonany ręcznie :)

Porady technologa:
Lukier nadaje się do rozwałkowania po przerobieniu go w rękach. Aby nie przywierał do blatu możemy lekko podsypać cukrem pudrem. Do wałkowania lukru świetnie nadaje się stolnica silikonowa. Nie tylko dobrze się na niej rozwałkowuje masa, ale również pomocna jest podziałka naniesiona wprost na matę.

Cała kompozycja została lekko przyklejona przy pomocy kleju spożywczego. Pamiętajmy, aby do przyklejenia ozdób na bok tortu klej rozrobić nieco gęściejszy. Łatwiej będzie przykleić ozdobę.